Afla mai multe despre fabricile de pungi!

Desi pungile de plastic par obiecte nesemnificative pentru ca suntem obisnuiti sa le gasim oriunde si sa le folosim fara vreun efort economic supranatural, multi dintre noi nu ne-am putea imagina sa ne caram cumparaturile in cosuri sau in sacose de panza.

Care este istoria pungilor?

Desi inventata destul de tarziu, in 1852, prima punga a fost confectionata din hartie, nu din plastic. Inventatorul ei, Francis Wolle a realizat o prima masina din istorie care facea pungi, iar procedeele utilizate stau la baza masinariilor de facut pungi din zilele noastre. Margaret Knight a realizat pungile de hartie cu fundul patrat pentru ca produsele sa nu se rastoarne, insa procesul lor de producere nu era suficient de rapid. Aparitia dupa 100 de ani a pungilor din plastic (anul 1957) a fost datorata nevoii de a impacheta sandwichurile si a fost considerata mai eficienta decat hartia.

Magazinele au ezitat in fata alegerii pungilor din plastic sau a celor din hartie, dar in final au ajuns la concluzia ca cele din plastic sunt mai utile, eficiente si au o rezistenta pentru transport mai mare.

Ce tipuri de pungi intalnim pe piata?

Pungile din plastic pot fi cunoscute ca si “sacose, pungi tip banana, sacose maieu, plase”. Majoritatea pungilor de plastic sunt ieftine, dar se folosesc o singura data. Din pacate, acestea se pot rupe inainte de a ajunge la destinatie cu produsele din ele. Atunci cand cumparam o punga, trebuie sa fim atenti la calitatea acesteia, daca o putem reutiliza sau daca suporta greutatea produselor transportate.

Este recomandat sa alegem pungile care sustin greutatea de 5 kilograme. Pungile sunt confectionate din folii de polietena, iar grosimea acesteia este cea care ne asigura de greutatea pe care o pot sustine. Grosimea foliei poate avea chiar si 80 de microni, iar atunci cand cumparam o punga este esential sa alegem una de calitate pentru a o putea reutiliza.

Bineinteles, pungile sunt de mai multe categorii. Majoritatea fabricilor de pungi dispun de: pungi biodegradabile, pungi maieu, pungi de tip banana.

Dupa cum este si denumirea acesteia, punga biodegradabila sunt nepoluante deoarece are in componenta materii prime bio sau ecologice. Acestea sunt pungile de plastic maieu sau pungile de plastic banana.

Pungile maieu, sunt acelea pe care le gasim la orice magazin. Acestea sunt fabricate din folie de polietena LDPE sau HDPE, nu ocupa mult spatiu, putand chiar sa fie reciclate, conform fiecarui client. Acestea au dimensiunile de maxim 40×60 centrimetri.

Pungile de tip banana, sunt si ele de plastic, insa grosimea polietenei este mai mare decat a celor de tip maieu. Au o rezistenta mai mare si o dimensiune de 60×70 centimetri. Greutatea suportata de acestea poate fi pana la 15 kilograme, au o dimensiune mare, si sunt recomandate produselor mai voluminoase.

Culorile care pot fi imprimate variaza pe aceste pungi de plastic variaza. Pe pungile de plastic personalizate, fabrica poate imprima o singura fateta sau ambele, se poate insera un scris, detalii –totul depinde de creativitatea sau de impactul pe care il doreste clientul.

Pungile de plastic sunt utile clientilor, chiar si dupa ce ies din magazin, acestia putand sa le refoloseasca.

Firmele de pungi produc pungile si se pot adapta preferintelor tuturor clientilor. Acestea sunt ieftine, au preturi accesibile oricui. Se pot produce si pungi personalizate la comanda.

Personalizarea lor tine de creativitatea si inspiratia clientilor, iar lanturile de magazine aleg aceasta optiune pentru ca mesajul lor sa circule atat in spatial public, cat si in cel privat. Acestea pot ajuta si la cresterea vanzarilor si la fidelizarea clientilor.

Daca detineti un magazin, o farmacie sau o compania, pungile imprimate sunt o metoda de a fi mai aproape de clientii dumneavoastra. Fabrica de pungi cuprinde produse de diferite forme, dimensiuni si culori, imagine grafice, avand chiar posibilitatea de a fi personalizate. Se pot insera logo-ul firmei sau mesaje publicitare destinate consumatorilor. Pungile personalizate se dovedesc a fi o metoda excelenta de promovare.

In functie de dimensiuni, format si numarul de culori, unele firme produc diverse modele. Puteti beneficia de 2 modele in functie de format: cu pliuri laterale, foarte incapatoare, de tip maieu si cu manere decupate, rezistente, de tip banana. In functie de dimensiuni, putem beneficia de pungi de dimensiuni standard, din folie mai subtire, sau mai mari, cu folia mai groasa de 18 microni- acestea avand dimensiuni mai mari.

Pentru o comanda ce include 5000 de pungi putem folosi 1 sau 2 culori diferite, pentru 15.000 de bucati se folosesc 3 culori diferite. Comanda minima pentru 4 culori diferite este de 20.000 de pungi, pentru 5 culori de 25.000 de pungi, iar pentru 6 de 30.000 de pungi.

Inainte de a comanda, trebuie sa analizati pagina siteului, sau puteti contacta telefonic sau pe email.

Aici veti gasi si detalii despre tehnologia speciala de fabricare, dar si  detalii despre livrarea acestora. In functie de preferinte, se poate imprima sigla pe una din fatete sau pe ambele. De asemenea, se pot imprima si mesaje destinate clientilor, dar si date despre firma sau compania pe care doriti sa o promovati. In cazul majoritatii fabricilor care produc pungi, simularea grafica este inclusa in taxa.

Daca va doriti sa promovati un brand, propria firma sau afacere, pungile de calitate sunt o solutie la indemana oricui pe care ar trebui sa il luati in considerare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *