Ce tipuri de ambalaje se folosesc la curierat?

Echipa firmei de curieri trebuie sa adapteze ambalajele pentru curierat in functie de greutatea, marimea si consistenta coletelor. Pentru a livra produsele in siguranta, fara a le deteriora sau a suferi socuri mecanice, diferente de temperatura si descarcari electrice, acestea folosesc diferite ambalaje.

Ambalajele pot fi din metal, din sticla, din plastic, din metal sau din alte material complexe.

Spre exemplu, ambalajele de protectie sunt amplasate intre ambalajul exterior si produsul ambalat. Firmele de curier sunt atenti la gradul de protectie necesar in timpul transportului, si folosesc deseori separatoarele de carton care asigura atat rezistenta la variatiile de temperatura, cat si rezistenta in cazul unui soc mecanic.

Foliile cu bule sunt folosite cel mai des de firmele de curier, deoarece amortizeaza socurile fizice. Spre exemplu, sunt amplasate intre sticle pentru a evita spargerea lor pe durata transportului.

Utilizarea hartiei este eficienta pentru ca se muleaza perfect pe dimensiunea si foma coletului, se poate inscriptiona fara a folosi o eticheta aditionala, se poate recicla fiindca este biodegradabila si, in plus, impiedica imprastierea uleiului sau grasimii.

Ambalajele din plastic sunt compuse din polietena, care este un compus rezistent, stabil si utilizat mai ales in industria fabricarii pungilor, polipropilena, un material destinat diferentelor de temperatura, folosit mai ales la confectionarea recipientelor sterilizate, clorura de vinil, utilizata la realizarea cutiilor, foliilor, seringilor sau flacoanelor si clorura de vinil. Avantajele folosirii amabalajelor din plastic sunt numeroase.  Acestea sunt usoare, nealterabila, au rezistenta la temperaturi mari sau foarte scazute, sunt impermeabile la gaz, aer sau apa. Acestea pot izola atat produse alimentare cat si produse de alta natura. Au un pret accesibil, iar produsele livrate isi pastreaza integritatea si nu sunt deteriorate.

Legarea pachetelor livrate este realizata in scopul fixarii incarcaturilor, acestea fiind protejate de socurile mecanice care se pot produce in timpul transportului. Firmele de curierat folosesc folii de poliester, benzi, chingi impletite. Comparativ cu platbanda sau cablul de otel, acestea sunt mai usoare, mai economice, mai elastice si asigura fixarea activa a coletelor.

Firmele de curier mai folosesc si produse ecologice care protejeaza mediul inconjurator, iar echipa le poate depozita sau recicla.

Formate din hartie groasa, inflexibila si compacta, ambalajele cartonate sunt sunt utilizate mai ales in momentul transportului unui colet. Fiind de 5 tipuri, ambalaje duplex, triplex, carton plat, ondulat sau microondulat, acestea sunt nepoluante, ecologice, ieftine, igienice si flexibile. Ambalajele din carton asigura o rezistenta buna, amortizeaza socurile fizice, sunt rezistente la acizi sau hidrocarburi, sunt ridice si exista posibilitatea de a le tipari.

De asemenea, pe lista ambalajelor pentru curierat se regasesc si cele din lemn. Acestea au o rezistenta mare la socuri mecanice, la uzura, sunt ecologice, iar conductibilitatea electrica este mica. Se utilizeaza in special pentru a transporta colete grele sau voluminoase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *