Fabrica de pungi

Află mai multe despre fabricile de pungi!

Deși pungile de plastic par obiecte nesemnificative, pentru că suntem obișnuiti să le găsim oriunde și să le folosim fără vreun efort economic special, mulți dintre noi nu ne-am putea imagina transportarea cumpărăturilor în coșuri sau în sacoșe de pânză.
Care este istoria pungilor?
Deși inventată destul de târziu, în 1852, prima pungă a fost confecționată din hârtie, nu din plastic. Inventatorul ei, Francis Wolle, a realizat prima mașină din istorie care fabrica pungi, iar procedeele utilizate stau la baza celor din zilele noastre. Margaret Knight a realizat pungile de hârtie cu fundul pătrat, pentru ca produsele să nu se răstoarne, însă procesul lor de fabricație nu era suficient de rapid. Apariția după 100 de ani a pungilor din plastic (anul 1957) a fost determinată de nevoia de a împacheta sandwichurile și a fost considerată mai eficientă decât hârtia.
Magazinele au ezitat în fața alegerii între pungile din plastic și cele din hârtie, dar au ajuns în cele din urmă la concluzia ca cele din plastic sunt mai utile, mai eficiente și au o rezistență pentru transport mai mare.
Ce tipuri de pungi întâlnim pe piață?
Pungile din plastic sunt de mai multe tipuri: pungi tip banană, sacoșe maieu, sacoșe cu mâner aplicat etc. Majoritatea pungilor de plastic sunt ieftine, dar pot fi folosite doar o singură dată. Din păcate, acestea se pot rupe înainte de a ajunge la destinație cu produsele din ele. Atunci când cumpărăm o pungă, este recomandat să fim atenți la calitatea acesteia, care o poate face reutilizabilă sau nu, și care determină limita de greutate a produselor transportate.
Este indicat sa alegem pungi care pot sustine minimum 5 kilograme. Pungile sunt confecționate din folie de polietenă, iar grosimea acesteia este cea care ne asigură de greutatea pe care o pot susține. Grosimea foliei poate avea chiar și 80 de microni, iar atunci când cumpărăm o pungă, este esențial sa alegem una de calitate, pentru a o putea reutiliza.
Pungile biodegradabile sunt nepoluante, având în componență componență materii prime care facilitează biodegradarea, după un timp relativ scurt.
Pungile maieu sunt acelea pe care le găsim în orice magazin. Sunt fabricate din folie de polietilenă LDPE sau HDPE, nu ocupă mult spațiu, putând fi chiar reciclate. Acestea au dimensiunile de maximum 40×60 centimetri.
Pungile tip banană sunt realizate din polietilenă cu o grosime mai mare decât în cazul celor tip maieu. Au o rezistență mai mare și o dimensiune de 60×70 centimetri. Greutatea suportată de acestea poate fi de până la 15 kilograme și sunt recomandate pentru produsele mai voluminoase.
Pungile de plastic pot fi personalizate prin imprimare, pe o singură fațetă sau pe ambele, cu inserarea de text sau imagini – în funcție de impactul pe care îl dorește clientul și de gradul de creativitate al celui care concepe designul. Personalizarea vizează difuzarea mesajului în spațiul public și privat, fapt care stimulează creșterea vânzărilor și fidelizarea clienților.
Daca dețineți un magazin, o farmacie sau orice tip de companie care are ca activitate comerțul, pungile imprimate sunt o metodă de a fi mai aproape de clienții dumneavoastră. Se pot insera logo-ul firmei sau mesaje publicitare destinate consumatorilor, pungile personalizate reprezentând o metodă excelentă de promovare.
În funcție de complexitatea imprimării, există o cantitate minimă care trebuie comandată pentru a eficientiza întreg procesul, care presupune pierderi inerente în fiecare etapă a procesului tehnologic.
Dacă doriți să promovați un brand, propria firmă sau afacere, pungile de calitate sunt o soluție la îndemâna oricui, astfel încât dacă doriți să comandați, vă rugăm să analizați informațiile de pe site, să ne contactați telefonic sau pe email, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Leave a Comment

Your email address will not be published.