PUNGI CU SUDURA CENTRALA FLOWPACK
Ce sunt pungile cu sudura centrala Flowpack?
Pungile cu sudura centrala Flowpack reprezinte unul dintre cele mai des intalnite solutii de ambalare. Acestea sunt un standard international pentru produsele fabricate in masa, pentru o singura portie. Au ca aplicatii principale: ambalarea produselor din carne, produselor de patiserie si a celor non-food, ambalaje pentru mostre etc.
Sacii si pungile cu sudura centrala si pliuri laterale Flow Pack se folosesc pentru ambalarea diverselor tipuri de pudre in cantitati de pana la 10kg , produselor solide si al pastelor pana la 1kg. Sunt cunoscute si sub denumirea de T-Seal Pouches.
Punga cu sudura la baza Flowpack
Pungile cu sudura centrala si la baza, sunt lasate deschise pentru a se putea introduce produsul. La final se sigileaza termic automat sau manual.
Caracteristica distinctivă a acestui tip de ambalaj constă în crearea unor lipituri sau suduri la ambele capete ale ambalajului, completate de o sudura centrală. Acest tip de ambalaj are o sudura pe spate cu latimea de 20mm. Sunt cost-effective, cu o gama variata de aplicatii. Prin accentuarea eficienței și fiabilității, ambalajul Flowpack este apreciat pentru capacitatea sa de a optimiza producția, păstrând totodată integritatea produsului.
Tipuri de pungi cu sudura centrala
- Pungi cu pliuri laterale, pentru produse voluminoase; Ex: legume si fructe proaspete, cafea, orez, etc
- Pungi fara pliuri laterale, pentru alte tipuri de produse: Ex: cartele, felicitari, etc.
Caracteristicile tehnice - Pungi Flowpack
Tipuri de materiale virgine:
- LDPE (polietilena),
- BOPP (polipropilena – celofan),
- CPP (cast)
Tipuri de materiale laminate:
- OPP/MPET/CPP;
- PET/PA-PE;
- OPP/CPP;
- PET/PE;
- OPP/PE;
- Kraft laminat cu fereastra sau fara fereastra, etc.
- Folie transparenta , imprimata in masa (colorata), Kraft sau personalizata cu logo sau designul ales, cod de bare, QR, numerotare, etc.);
- Gauri de ventilatie pentru ambalarea fructelor si legumelor proaspete;
- Pungile cu sudura centrala sunt ambalaje functionale, rentabile si usor de utilizat;
- Ambalaje sustenabile.
Avantajele pungilor Flow Pack
- Se folosesc pentru ambalarea produselor din industria alimentara, asezate initial in tavita din carton sau fara;
- Mentinerea apei si permeabilitatea la oxigen permit extinderea duratei de expunere pe raft a produselor prin reducerea pierderilor de greutate datorate deshidratării;
Personalizarile pungilor Flowpack
- Imprimarea se poate face in 1-8 culori, in functie de modelul solicitat ( necesita cantitati minime pentru productie);
- Gauri pentru aerisire;
- Sistem de prindere 3-Finger;
- Eurohole pe deschiderea superioara sau inferioara.
Dimensiuni pungi Flow Pack
- Pliuri laterale cu dimensiuni incepand cu 20mm;
- Folii cu grosime minima 25my (25mm) si grosime maxima 120my (120mm);
- Varietate de dimensini incepand cu 70(2*20)*150mm minim si 280(2*30)*500mm maxim.
Beneficiile tipuri de ambalaje Flowpack
- In cazul ambalarii manuale: versatile, din punct de vedere al produselor care pot fi ambalate
- In cazul ambalarii automate: permit economia de timp si de resurse umane si se ambaleaza cu si fara atmosfera modificata.
Pungi cu pliuri laterale
Pungile cu sudura centrala si pliuri laterale au capacitate de umplere mai mare, marindu-si volumul cu pana la 50% datorita spatiului adaugat.
Pungi fara pliuri laterale
Pungile cu sudura pe spate fara pliuri laterale sunt folosite pentru ambalarea produselor plate, care nu necesita volum suplimentar (Ex: carduri).
Domenii de utilizare ale pungilor cu sudura centrala Flow Pack
Ambalaje produse alimentare
ambalaje pentru inghetata;
ambalaje pentru produse de panificatie;
ambalaje pentru branzeturi, cascaval, branza topita;
ambalaje pentru pizza congelata;
ambalaje pentru torillia.
ambalaje pentru clatite;
ambalaje pentru carne;
ambalaje pentru hrana Pet Food,
- ambalare catering: tacamuri de unica folosinta, ambalare pahare sau farfurii.
ambalaje pentru cozonaci;
ambalaje pentru ciocolata;
ambalaje pentru biscuiti, croissant, batoane snaks;
ambalaje pentru fructe si legume confiate sau proaspete;
ambalaje pentru produse granulate ( zahar, orez, cereale, seminte, condimente sub forma de pulberi);
ambalaje pentru bomboane.
Ambalaje produse nealimentare
ambalaje pentru carduri;
ambalaje pentru produse cosmetice;
ambalaje pentru bijuterii;
ambalaje pentru produse electronice sensibile;
ambalaje pentru detergenti.
ambalaje pentru pamant de flori;
ambalaje pentru ingrasamant gradina;
ambalaje pentru peleti;
ambalaje pentru servetele umede sau uscate;
ambalaje pentru produse medicale (seringi), etc.
Tipuri de ambare Flowpack
- Ambalare automata Flow Pack, cu folii cu dimensiuni prestabilite. Ambalarea în flux este o formă de ambalare etanșă. Îndepărtarea oxigenului protejează produsul de contactul cu umiditatea și orice formă de contaminare din aer, cum ar fi praful. Acest lucru ajută, de asemenea, la păstrarea duratei de valabilitate și a prospețimii mai bune.
- Ambalare manuala, cu pungi cu pliuri laterale sau fara, cu sudura la baza si sudura centrala ( pe spatele pungii). Acest tip de pungi este optim pentru cei care isi ambaleaza produsele in varianta manuala, ulterior trecand la procedura de ambalare automata, utilizand cu succes tipul de folie personalizata sau nu, care a fost folosit initial.